Blogger "İletişim Formu" Widgetini Kullanmak ve Sayfa Ayarları

Blogger "İletişim Formu" Widgetini Kullanmak ve Sayfa Ayarları

 Blog yazarlarının en çok kullandığı sistemlerden birisi olan Blogger her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda kullanıma sunulan yeni Blogger Widget ise bloggerları sevindirecek nitelikteydi. 
 Google, bloggerların sesini duymuş olmalı ki uzun süredir dert yanılan bir konu olan "İletişim Formu" konusuna el attı ve kendi widgetini geliştirdi. Bu widget ile bloggerlar ikinci bir iletişim formu sistemi kullanmadan bloglarında bu hizmetten yararlanabiliyorlar.

Blogger İletişim Formunu Kullanmak 

 Blogger'ın kendi widgeti olan bu uygulamayı kullanmak için öncelikli olarak blog panelimize giriyoruz. Ardından Yerleşim>Gadget Ekle> Diğer Gadget'lar  sayfasına ulaşıyoruz. Burada iletişim formu widgetımızı görebilirsiniz. Widgetın sol üst köşesinde bulunan "+" butonuna tıkladığınızda iletişim formunu artık blogunuza eklemiş oluyorsunuz. Bunun yerleşimini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 

İletişim Formunu "Sayfa" İçerisinde Yayınlamak

 İletişim formunu blogunuza eklediniz ancak bir sorun var değil mi? Neredeyse herkesin yaşadığı sıkıntıyı bende yaşadım ve iletişim formunu yerleştirme kısmında bir türlü düzgün bir görüntü elde edemedim. Nereye yerleştirsem sırıtıyor ve sayfamın tasarımını bozuyordu. :) Bu yüzden biraz araştırdım ve şu ikincil iletişim formlarını ayarladığımız gibi Blogger'ın iletişim formunu da sayfa içerisinde yayınlayamaz mıyız? diye sordum kendimi. Araştırmalarım sonuç verdi ve nasıl yapılacağını sonunda buldum. :) 

 Öncelikli olarak iletişim forumu windegetinizi blogunuza ekleyiniz. Ardından Blogger panelinizden Sayfalar> Boş sayfa adımlarını takip ederek boş bir sayfa oluşturun. Boş sayfanızın HTML kısmına şu kodları yapıştırın;


Kodda bulunan "Adınız, Mesajınız" gibi bölümleri kendiniz değiştirebilirsiniz. Kodu ekledikten sonra Şablon>HTML'yi düzenle>Widget'a Atla>ContactForm1 adımlarını izleyin. Burada aşağıdaki kodu bulun;

Bu kodun altında bulunan bir kaç satır kodu sildikten sonra işlemimiz tamamlanacaktır arkadaşlar. Aşağıda verdiğim kodları düzgün bir şekilde belirttiğim yerden silin.

 Bu işlemleri hatasız bir şekilde yerine getirdiyseniz eğer iletişim formunuz sayfa olarak yayınlanacaktır.
Yazıyı yayınladıktan kısa bir zaman sonra bazı arkadaşlar yapamadıklarını ve yardımcı olmamı istediler. Bende olayı videolu bir şekilde açıklayayım dedim. Oldukça basit bir olay ancak ufak detaylar yüzünden yapamayan arkadaşlar videoyu izleyerek sonuca ulaşabilirler. ;)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger "www" Yönlendirme Sorunu ve Yeni Yönlendirme Ayarları

Microsoft Edge Önemli Güncelleme Aldı

En Ucuz Tablet Satışa Sunuldu