Microsoft Edge Önemli Güncelleme Aldı


Microsoft, Chromium tabanlı olan ve popülerliğini gün geçtikçe arttıran Edge tarayıcısına yeni bir güncelleme yayınladı. Edge 85 olarak adlandırılan güncelleme ile birlikte, tarayıcının işlevselliğinin arttırılmasının yanında aynı zamanda güvenlik alanında da oldukça iyi geliştirmeler yapıldı.

Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Microsoft, bu senenin başında piyasaya sürdüğü Edge tarayıcı projesinin üzerinde durmaya devam ediyor. Tarayıcı daha sene başlarında yayınlanmasına rağmen oldukça sık bir şekilde güncelleme alıyor. Bu anlamda Microsoft’un Edge ekibine oldukça önem verdiğini söyleyebiliriz. Microsoft’un gelmiş geçmiş en iyi tarayıcısı olan Edge, yeni güncelleme ile oldukça işlevsel bir hale geliyor.

Chromium tabanlı olan Edge tarayıcısı, Edge 85 adı verilen güncelleme ile birlikte oldukça işlevsel özellikler kazandı. Kullanıcıların kullanım kolaylığını arttıracak bu güncellemelerin yanında aynı zamanda güvenlik alanında da önemli geliştirmeler bu güncelleme ile birlikte kullanıma sunuldu. Aynı zamanda tarayıcıya bu güncelleme ile birlikte DevTools güncellemeleri aldığını da belirtmek gerekiyor.

Edge Artık Çok Daha İşlevsel

Yeni yapılan güncelleme ile birlikte Edge tarayıcısına, veri eşitleme özelliğinin geldiğini görüyoruz. Bu bağlamda kullanıcıların Azure gibi birçok alanda parolalar, koleksiyonlar ve sık kullanılanlar gibi verileri eşitleme imkânları bulunuyor. Bu özellik ile birlikte kullanıcıların çok daha işlevsel ve zamandan kazandığı bir tarayıcı kullanımı hedeflenmiş gibi görünüyor.

Chromium tabanlı olan Edge tarayıcısına yeni gelen işlevsel özelliklerden bir tanesi ise PDF görüntüleyici üzerinde oluyor. Tarayıcı ilk yayınlandığı zamandan beri bünyesinde bir PDF görüntüleyici zaten bulunuyordu. Son güncelleme ile birlikte bu görüntüleyici üzerine yeni bir işlevsel araç eklendi. Bu araç sayesinde kullanıcılar, PDF belgelerde istedikleri yerlere farklı renk seçenekleri ile vurgu yapabilecekler. Ayrıca “Koleksiyon” adı verilen araç ile birlikte kullanıcılar, PDF belgelerini Word, Excel ve One Note gibi uygulamalara gönderebilecekler.

Güvenlik Alanında İyileştirmeler Yapıldı

Yeni Edge 85 güncellemesi ile birlikte arttırılan kullanıcı bazlı işlevselliğin yanında, aynı zamanda geliştirilmiş bir güvenlik güncellemesi de yer alıyor. Güvenlik alanında bakıldığı zaman Chromium’un son güvenlik güncellemelerinin tamamı tarayıcıya eklenmiş görünüyor. Aynı zamanda bu sürüm ile birlikte bazı hata ayıklama özelliklerinin yer aldığını da belirtebiliriz.

Chromium tabanlı Edge tarayıcısı kullanıcısıysanız, muhtemelen tarayıcınız son güncellemeyi almıştır. Otomatik güncelleme konusunda henüz yayılmış olan bir güncelleme problemi bulunmuyor ancak yine de tarayıcınızın son sürüm olduğunu teyit etmek için manuel olarak kontrol edebilirsiniz. Bunun için tarayıcınızın sağ üst köşesinde bulunan menüye erişerek “Yardım ve Geri Bildirim” kısmından, “Microsoft Edge Hakkında” yazısına tıklayınız. Eğer tarayıcınız güncelleme almamışsa, bu şekilde manuel olarak güncellemeniz mümkün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger "www" Yönlendirme Sorunu ve Yeni Yönlendirme Ayarları

En Ucuz Tablet Satışa Sunuldu