Apple Store Açılış Tarihi

Apple Store Açılış Tarihi

 Büyük bir akıllı telefon pazarının bulunduğu ülkede sizin de bildiğiniz gibi henüz bir Apple Store bulunmamaktaydı. Ancak İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan Zorlu Center'da bir Apple Store Açılması önceden planmıştı. Açılışın ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi bilinmiyordu. Ancak firmaya yakın olan kaynaklardan birkaç bilgi edinebildik.

Tim Cook Türkiye'ye Geliyor

 Teknoloji firmaları arasında önemli bir payı bulunan Apple firmasında Steve Jobs'dan sonra başa gelen ve firmanın güncel CEO'su Tim Cook, Şubat ayında ülkemizi ziyaret edecek. Tim Cook'un ülkemizi ziyaret sebeplerinin başında Zorlu Center'da açılacak olan Apple Store'un açılışına katılmak geliyor. Ancak Tim Cook'un ziyareti sırasında resmi kişilerle de görüşme sağlayacağı söyleniyor. 

Apple Store Türkiye Ne Zaman Açılacak?

 Apple Store Türkiye bayisinin ne zaman açılacağı konusunda bugüne kadar herhangi bir bilgi bulunmuyordu. Ancak kaynaklarda Tüm Cook'un Şubat ayında açılışa katılacağı söylendiğine göre açılış tarihininde ne zaman yapılacağı konusunda az çok fikir edinmiş olduk. Eğer kaynaklarımız doğruysa Apple Store Türkiye Şubat ayında açılacak. 

Apple Store Kübik Tasarım İle Açılacak

Apple Kübik Mimari Tasarım
 Ülkemizde açılacak olan Apple Store'un en büyük özelliği cam tavan kübik tasarıma sahip olacağı olsa gerek. Apple bu mimarı tasarımı sadece ABD'de iki mağazasında kullanmış. Üçüncü tasarımı ise İstanbul'da yer alacak. Biz Türkler'in estetiği önem verdiğimizi çözmüş adamlar. :) Ayrıca bir kaynağa göre Apple ülkemizde 4 ayrı noktada mağaza açmayı planlıyormuş. 

Apple Store Türkiye'de Hangi Ürünler Bulunacak?

 İstanbul Zorlu Center'da yer alacak Apple Store'da sadece Apple ürünleri yer almayacak. Bunun yanında üçüncü marka olarak tabir edilen markalarda satışa sunulacakmış. Ayrıca güvenlik ekipmanları, oyuncaklar gibi birçok teknolojik üründe bizleri bekliyor olacakmış. Ayrıca MAC kullanıcıları kendi belirleyeceği özelliklerde MAC sahibi olabileceklermiş.

Geç Bile Kalmışlardı

Apple bu hamlesini yapmakta geç bile kalmıştı kanımca. Ülkemizde oldukça büyük bir akıllı telefon piyasası olduğunu fark edebilmek için dahi olmak gerekmiyor sonuçta. Şahsen sırf o kübik mimarisini görmek için bile İstanbul Zorlu'ya gitmeyi planlıyorum ben şimdi. :) Satış oranlarının artacağından adım gibi eminim. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger "www" Yönlendirme Sorunu ve Yeni Yönlendirme Ayarları

Microsoft Edge Önemli Güncelleme Aldı

En Ucuz Tablet Satışa Sunuldu