Facebook, “Hesap Merkezi” Testlerine Başladı

 

Sosyal medya devi Facebook tarafından yeni bir özellik olan “Hesap Merkezi” özelliği test edilmeye başlandı. Özellikle Instagram ve Facebook kullanıcılarını ilgilendiren bu özellik sayesinde, bir merkezden tüm hizmetlerin kontrol edilmesi hedefleniyor.

Facebook’un bir süredir sahip olduğu hizmetleri birleştirmek ve tek noktada yönetebilmek adına bazı çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Bu doğrultuda, kullanıcılara henüz açmış olduğu bir özellik mevcut değil. Ancak bu anlamda yaptığı çalışmaları da kullanıcılara bildirmekten geri durmuyor. Facebook’un birleştirme politikasının yeni özelliği ise “Hesap Merkezi” ismiyle karşımıza çıkıyor.

Hesap merkezi ismini alan yeni özellik; Instagram, Facebook ve Messenger kullanıcılarını kapsayacak. Aslında bu uygulamalar için gerekli birleştirme çalışmaları için entegrasyonlar zaten gerçekleştirilmişti. Ancak yeni özellik sayesinde bu üç uygulamadan herhangi birinden ulaşılabilecek olan “Hesap Merkezi” ile hesapların yönetilmesi oldukça kolay bir hale gelecek.

Yeni özelliğin kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıracağı kesin. Ancak Facebook tarafından bu işlevselliklerin neler olabileceği konusunda henüz bir detay paylaşılmış değil. Sadece bu merkez sayesinde üç platformda da profil fotoğrafı ve Facebook Pay bilgilerinin senkronize edilebileceği konusunda detay paylaşılmış durumda. Bunun haricinde hesap merkezi özelliğinin kullanıcılara katacağı avantajları öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Facebook tarafından paylaşılan bilgilerde, özelliğin henüz test aşamasında olduğuna ve kullanıcılara herhangi bir erişim izni verilmediğine değinilmiş. İlerleyen günlerde, ekip tarafından test edildikten sonra bazı kesim kullanıcıların da bu özelliği test etmeleri için başvuru toplayabilirler. Hesap merkezi özelliğinin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger "www" Yönlendirme Sorunu ve Yeni Yönlendirme Ayarları

Microsoft Edge Önemli Güncelleme Aldı

En Ucuz Tablet Satışa Sunuldu