Xiaomi Ekran Altı Kamera Teknolojisinde Atak Yaptı

Xiaomi, yakın zamanda paylaştığı bir video ile 3.nesil ekran altı ön kamera teknolojisi konusunda çalışmalarda başarı yakaladığını resmen duyurdu. Bu alanda geliştirilmiş olan modellerin üretimine ise 2021 yılında başlanacağı bilgisini verdi.

Akıllı telefon piyasası neredeyse her ay yeni bir geliştirme ile bizleri karşılıyor. Tabi bu geliştirmeler çoğu zaman basit anlamda karşımıza çıkabiliyor. Ancak bazı geliştirmeler ise akıllı telefon piyasasında yeni bir akım yaratacak kadar başarılı olabiliyor. İşte ekran altı kamera teknolojisinin de akıllı telefon piyasasını yerinden oynatacak yeni bir akım olması bekleniyor.

Ekran altı kamera sistemini kullanarak piyasaya ilk atılan marka ZTE olacak. 1 Eylül itibariyle piyasaya girecek olan ZTE Axon 20 5G modeli, ekran altı kamera teknolojisine sahip olarak piyasaya sürülen ilk telefon olacak. Daha iyisi piyasaya sürülene kadar bu teknolojiyi kullanan en iyi referans telefon ise bu model olacak. Ancak yakında zaman Xiaomi tarafından yapılan resmi bir bildirim ile Xiaomi’nin ekran altı teknolojisinde yeni bir atak yaptığı bilgisi verildi. Görünüşe göre Xiaomi, yeni teknoloji de fazla vakit kaybetmeden en ön saflarda yer almak istiyor.

Xiaomi Ekran Altı Kamera Teknolojisine Önceden Sahipti

Evet, ekran altı kamera teknolojisini birçok kişi ZTE ile birlikte ilk kez duymuş olabilir. Ancak Xiaomi daha önce bu teknolojiye zaten sahipti. Xiaomi, 2019 Haziran ayında ilk kez birinci nesil ekran altı kamera sistemleri ile ilgili tanıtım videolarını kullanıcılara sunmuştu. Aradan fazla zaman geçmeden ise aynı şekilde ikinci nesil ekran altı kamera sistemi duyuruldu. Ancak bu iki nesil de seri üretime geçilemeyecek sorunlar içeriyordu.

Ekran altı kamera sistemlerinde karşılaşılan en büyük problem; ekranın sahip olduğu yoğun piksellerin altından iyi bir kamera performansı alınamıyor oluşuydu. Bu bağlamda kamera kalitesini arttırmak amacıyla, sadece kamera kısmında bulunan ekran piksellerini azalttığınızda ise ekran kalitesi oldukça düşüyor ve yeni teknolojinin bir anlamı da dolayısıyla kalmıyordu.

Xiaomi, 3. Nesil Teknolojisiyle Sorunları Ortadan Kaldırdı

ZTE’nin yeni modelinin tanıtılması ile birlikte, Xiaomi çalışmalarına hız vermiş olmalı. Kısa bir süre sonra Xiaomi, 3. Nesil ekran altı kamera teknolojisi ile birlikte sorunları ortadan kaldırdı ve seri üretim için tarih verdi. Xiaomi Uluslararası Başkanı Shou Zi Chew, resmi Twitter hesabı üzerinden ekran altı kamera teknolojisi ile ilgili bir video yayınladı ve 2021 yılında bu teknolojiye sahip olan modellerini piyasaya süreceklerini duyurdu. Aynı zamanda bu teknoloji de yer alan piksel sorununun da çözümlendiğini ve mükemmele yakın performans alındığının da altı özellikle çizildi.

Şuanda Xiaomi tarafından yeni ekran altı kamera teknolojisi ile ilgili gelen tek bilgilendirme başkan tarafından yapıldı. Önümüzdeki aylarda Xiaomi’nin bu teknolojiye sahip olan seri üretim modellerinin tanıtımı yapılması ise beklentiler arasında yer alıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger "www" Yönlendirme Sorunu ve Yeni Yönlendirme Ayarları

Microsoft Edge Önemli Güncelleme Aldı

En Ucuz Tablet Satışa Sunuldu