Realme 7 ve Realme 7 Pro Modelleri Tanıtıldı

 


Orta segment fiyat/performans ürünleri ile tanınmış olan Realme, yine bu alanda en iyi olmaya aday olan Realme 7 ve Realme 7 Pro modellerini tanıttı. Özellikleri açısından birbirinden farklı olan akıllı telefonları bu yazımızda sizler için inceledik.

Ülkemizde Android işletim sistemine sahip olan ve fiyat/performans konusunda başarılı ürünler ile adından söz ettiren Çinli teknoloji devi Realme, iki yeni akıllı telefon modelini yapmış olduğu tanıtım etkinliği ile duyurdu. Telefonların ikisinde de günümüz tasarım trendlerini takip eden görüntüleri görmemiz mümkün. Aynı zamanda fiyat/performans ürünleri sıralamasında üst sıralara yerleşebilecek olan ürünler, kullanıcılara etkili bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Realme 7 ve Realme 7 Pro Özellikleri

Realme tarafından geliştirilmiş olan yeni telefon modelleri arasında görünüm açısından fazla olmasa da donanım olarak ciddi farklılıklar bulunuyor. Bu farklılıklardan bir tanesi işlemci alanında görülüyor. Realme 7 Pro modeli Snapdragon 720G işlemciye sahipken, Realme 7 ise MediaTek Helio G95 işlemciye sahip bir şekilde gelecek. Telefonların RAM kısmına bakıldığında ise iki telefonda da opsiyonel olarak 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri yer alacağını görüyoruz. Depolama alanında ise Realme 7 modelinde 64 ve 128 GB depolama seçenekleri bulunurken, Realme 7 Pro modelinde sadece 128 GB depolama alanı yer alacak.

Telefonların ekranlarına baktığımız zaman çok da bir farklılık olduğunu söyleyemeyiz. Realme 7 6,5 inç bir ekran sunarken, Realme 7 Pro 6,44 inç Full HD+ bir ekran çözünürlüğüne sahip olacak. Telefonların arka kameralarına baktığımızda ikisinde de aynı özelliklerin yer aldığını görüyoruz. İki telefon modelinde de Sony’nin 64 MP çözünürlüklü bir modeli ana kamera olarak yer alıyor. Ana kameranın yanında iki modelde de 8 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP siyah beyaz çekim için kamera ve 2 MP makro çekim için kamera yer alıyor. Kamera konusunda modeller arasındaki asıl farklılık ise ön kamera alanın görülüyor. Realme 7 modelinde 16 MP çözünürlüğe sahip bir ön kamera yer alırken, Realme 7 Pro’da 32 MP çözünürlüğe sahip bir ön kamera bulunuyor.

Realme tarafından yapılan etkinlik ile tanıtılan telefonların çıkış tarihi konusunda herhangi bir bilgi henüz verilmedi. Ancak telefonların tahmini çıkış fiyatları hakkında bazı bilgilendirmelerde bulunuldu. Bu bilgilere göre; Realme 7 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip olan modeli 204$, aynı modelin 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı seçeneği ise 231$ gibi bir ücretten satışa sunulacak. Sadece 128 GB depolama alanı sunan Realme 7 Pro modelinin ise;  6 GB RAM içeren seçeneği 273$ ve 8 GB Ram içeren seçeneği ise 299$ etikete sahip olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger "www" Yönlendirme Sorunu ve Yeni Yönlendirme Ayarları

Microsoft Edge Önemli Güncelleme Aldı

En Ucuz Tablet Satışa Sunuldu