Oppo F17 ve F17 Pro Modellerini Duyurdu

 

Oppo tarafından yapılmış olan bir etkinlik ile firmanın yeni akıllı telefonları F17 ve F17 Pro modelleri kullanıcılara tanıtıldı. Yeni modeller birbirine çok benzeseler de aralarında farklılıklar bulunuyor. Bu yazımızda iki model arasındaki farklılıklara da değineceğiz.

Oppo, tüm dünyada merakları üstüne çekmeyi başaran akıllı telefon üreticilerinden birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Tabii bu durum bizim ülkemizde de geçerli. Özellikle son zamanlarda fiyat/performans alanında başarılı ürünler ile Türkiye pazarında ses getirmeye başladı bile. Rekabet ortamından geri adım atmayan markanın Oppo F17 ve Oppo F17 Pro isimli iki yeni modeli ise yapılan bir etkinlik ile teknoloji severlere tanıtıldı.

Oppo tarafından duyurulan iki yeni telefon modeli, genel hatlar itibariyle birbirine oldukça benziyor. Ancak detaylara inildiğinde iki model arasında farklılıklar olduğunu söylemek mümkün. Bu yazımızda sizler için Oppo’nun iki yeni telefon modeli arasındaki farklılıkları ve dolayısıyla genel özelliklerini de inceleyeceğiz.

Oppo F17 ve Oppo F17 Pro Özellikleri

Oppo markasının duyurmuş olduğu iki yeni telefonun özelliklerini incelemeye ekrandan başlamak isterim. Oppo F17 modeli 6,44 inç ekrana sahipken, Oppo F17 Pro modeli ise minik bir farkla 6,43 inç ekran büyüklüğüne sahip olacak. Tabi bu milimetrik ekran farklılığı, kullanım açısından bir farklılık yaratmayacaktır.

Telefon modellerinde sanırım en büyük fark işlemci kısmında yer alıyor. Oppo F17 Pro modeli MediaTek Helio P95 işlemci kullanırken, Oppo F17 Snapdragon 662 işlemciye sahip durumda. Bu işlemci farklılıkları ise elbette performans açısından bir değişiklik gösterecektir. Performans alanına değinmişken modeller arasında RAM konusunda herhangi bir farklılığın bulunmadığını da ekleyelim. İki modelde de 8 GB RAM kullanılıyor. Aynı zamanda 128 GB depolama alanı iki modelde de değişkenlik göstermiyor. Değişiklik söz konusu olmayan bir diğer unsur ise batarya olarak görünüyor. İki model de hızlı şarj desteğine sahip 4000 mAh batarya ile satışa sunulacak.

Oppo’nun yeni modelleri arasındaki büyük farklılıklardan bir tanesi de kameralar kısmında bulunuyor. Oppo F17 Pro modelinin ekranında 16 MP ön kamera ve 2 MP derinlik kamerasına sahip olan ikili bir kamera kurulumu yer alıyor. Oppo F17 modelinde ise 16 MP çözünürlükte olan ve ekran üzerinde küçük bir çentik olarak bulunan bir ön kamera yer alıyor. Modeller arasında yine arka kameralarda da farklılıklar görmek mümkün. Oppo F17 Pro arka kamerasında; 48 MP ana kamera,  8 MP ultra geniş açılı kamera ve toplamda 2 adet 2 MP monokrom kamera yer alıyor. Oppo F17 modelinde ise; 16 MP ana kameranın yanında 8 MP geniş açılı kamera ve bir adet 2 MP çözünürlüğünde monokrom kamera yer alıyor.

Oppo tarafından yapılan etkinlikte sadece F17 Pro modeli hakkında çıkış tarihi ve fiyat bilgilendirmesi yapıldı. Oppo F17 modeli hakkında bu bilgilere sahip değiliz. Bizimle paylaşılan bilgilere göre Oppo F17 Pro modeli 7 Eylül 2020 tarihinde 315 $ gibi bir fiyattan satışa sunulacak. Modelin ülkemize ne zaman gireceği ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger "www" Yönlendirme Sorunu ve Yeni Yönlendirme Ayarları

Microsoft Edge Önemli Güncelleme Aldı

En Ucuz Tablet Satışa Sunuldu