PlayStation Plus Türkiye Fiyatlarına Zam Geliyor

 

Sony tarafından alınan bir karar ile PlayStation Plus Türkiye fiyatlarına yüksek bir zam kapıda. Fiyat değişikliği ise resmi olarak 29 Ekim 2020 tarihinde yapılacak.

PlayStation oyun konsolu sahiplerinin belki de en çok dert ettiği konu, oyunların ülkemizde oldukça yüksek fiyatlardan satılıyor oluşudur. Bilindiği üzere oyun konsolu, PC’ye göre çok daha ucuz bir fiyat ile yüksek kalitede oyun zevki yaşatabiliyor. Ancak oyun fiyatlarının yüksek olması bu avantajı o kadar da dengelemiyordu. Bu yüzden PlayStation Plus isimli bir hizmet çıkarılmıştı. Bu hizmet sayesinde aylık veya yıllık abonelikten yararlanılarak kaliteli oyunları oynamaya devam edebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu hizmet ile PlayStation oyunlarını çoklu oyunculu da oynamak mümkündü. Bu şekilde senelerce güzel giden fiyat politikasına bir zam geldi ve oyuncuların neredeyse hepsi büyük tepki gösterdi.

Sony tarafından alınan zam kararı aslında çok daha öncesine dayanıyor. Ancak pandemi sürecinde oyunlara sarılan kullanıcıların çok tepkisini çekmemek adına bu karar bir süreliğine ertelenmişti. Ancak bu erteleme yine de tepkileri azaltmadı. Sony tarafından Türkiye kapsamında yapılacak zam 29 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak.

Sebep Olarak Piyasa Koşulları Gösterildi

Sony, PlayStation Plus Türkiye ile ilgili yaptığı fiyat değişiklikleri hakkında tüm kullanıcılarına mail ile bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme mailinde, yapılan bu zammın sebebi olarak Türkiye piyasası gösterildi. Aynı zamanda 29 Ekim’den itibaren yeni üyelik ve üyelik uzatma ücretlerinin zamlı bir şekilde yapılabileceğinin de altı çizildi.

PlayStation Plus Üyelik Fiyatları Ne Kadar Oldu?

PlayStation kullanıcılarının neredeyse hepsi bu zam haberine tepki gösterdi. Çünkü oyunlarını normal bir şekilde satın alan kullanıcıların da bu oyunları çevrimiçi oynayabilmesi için PlayStation Plus üyeliğine ihtiyacı var. Kullanıcılar yapılan zamları oldukça yüksek buluyor ve farklı alternatif arayışındalar.

PlayStation Plus zamlarından önce aylık abonelik 24 TL iken zamdan sonra 40 TL olacak. Diğer seçeneklere bakacak olursak; 75 TL olan üç aylık abonelik 100 TL ve 180 TL olan senelik abonelik ise 240 TL olarak güncellenecek.

Oyunlar konusunda yüksek fiyat politikası ile sürekli olarak gündemde yer alan Sony, bakalım Türkiye nezdinde yapmış olduğu bu zam kararına verilen kullanıcı tepkilere ne cevap verecek? Şuan için tepkilere herhangi bir cevap verilmedi ve fiyatların indirimi konusunda herhangi bir gelişme söz konusu olmayacak gibi görünüyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger "www" Yönlendirme Sorunu ve Yeni Yönlendirme Ayarları

Microsoft Edge Önemli Güncelleme Aldı

En Ucuz Tablet Satışa Sunuldu